Dit is een website van vakbond De Unie, voor het grondpersoneel van KLM.

Onze stem op eindbod cao brengen we nog niet uit

Vrijdag 13 oktober hebben we je gevraagd om te reageren op onze vraag wanneer we gaan stemmen over het laatste ‘eindbod’ van KLM voor de nieuwe grond-cao. Gaan we nu stemmen of wachten we tot er duidelijkheid is over de uitkomst van de onderhandelingen van de piloten – en cabine cao? Dit om te voorkomen dat we nu je mening vragen over een eindbod dat opnieuw weer kan veranderen. Bij de piloten-cao is er weliswaar een onderhandelaarsakkoord, maar hierover moet nog gestemd worden. Bij de collega’s van cabine is er nog geen zicht op een akkoord.

De Uitslag

10% heeft geen voorkeur.
23% wil nu stemmen.
67% wil liever wachten met stemmen tot er meer duidelijkheid is.

Het is dus duidelijk dat van degenen die gereageerd hebben, een (ruime) meerderheid nu nog niet wil stemmen. Dat gaan we dan ook nu nog niet doen.

Het document, waarin de meest recente uitkomst van de onderhandelingen voor de nieuwe grond cao (inclusief alle recente wijzigingen en ingangsdata) zijn op geschreven, is nog steeds niet klaar. Zodra dit wel het geval is ontvang je hiervan uiteraard een kopie. Ook al gaan we daar nu dus nog niet over stemmen.

Wij blijven de ontwikkelingen – ook bij de andere cao’s van KLM – nauwgezet volgen en houden je op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Huug Brinkers

Belangenbehartiger

RECENT NIEUWS

De stemmen zijn geteld. Van de leden die hun stem hebben uitgebracht

>>

Eindejaarsbericht De Unie: Aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug – en vooruit te kijken.

>>

CHROOM6 Compensatieregeling

>>