Dit is een website van vakbond De Unie, voor het grondpersoneel van KLM.

OVER ONS

Al jaren zijn wij actief in de luchtvaart en hebben we een stevig fundament bij KLM, mede dankzij een grote groep trouwe leden. De luchtvaart staat steeds meer onder druk. Zowel vanuit Den Haag als vanuit de EU worden steeds weer andere regels opgelegd, belastingen toegevoegd en krimpscenario’s afgedwongen. Ondertussen krijgen andere luchtvaartmaatschappijen steeds meer ruimte. Alle invloeden van buitenaf raken uiteindelijk ook jouw cao. Omdat er minder geld verdiend wordt of omdat werk verdwijnt. De toekomst van Schiphol, KLM en daarmee ook jouw loopbaan staat steeds meer op het spel.

Of het nu gaat om vraagstukken als structureel overwerken, automatisering, regelingen of verhoogde werkdruk, wij gaan er met jou én KLM over in gesprek. Als medewerker moet je je kunnen uitspreken, want jouw werk is toch zeker jouw zaak? We kijken niet naar kille cijfers, maar gaan uit van de behoefte van alle KLM-medewerkers. Inzicht krijgen in jouw wensen is ons uitgangspunt. Vind jij iets belangrijk, dan vinden wij dat ook. Onze leden hebben een échte stem tijdens cao-onderhandelingen, maar ook tussentijds als we als vereniging een standpunt moeten innemen over een niet-cao-onderwerp. De stem van ál onze leden telt.

Daarnaast zijn wij er om je te ondersteunen bij alle nieuwe stappen die je in je KLM-carrière zult zetten. Welke rechten heb je, welke afspraken kun je met je werkgever maken? Voor al je vragen kun je bij ons terecht.

Jij maakt het verschil
En er is meer, want wij praten namens jou met je werkgever over alle belangrijke zaken die direct van invloed zijn op je loopbaan, zoals je arbeidsomstandigheden, je salaris en je cao. Je ziet: alles wat we doen, draait om jou. Afhankelijk van anderen? Zijn we niet. Winst? Maken we niet. Aandeelhouders? Hebben we niet. Wat we wél hebben om het verschil te kunnen maken: een grote groep trouwe leden. Mensen die ook meer invloed willen op hun werk. Mensen die in alle transparantie en democratie kunnen meestemmen op hun cao. Mensen zoals jij, die snappen dat ze samen sterker staan. Doe je ook mee?

  • Collectieve belangenbehartiging
  • Individuele & juridische ondersteuning op het gebied van werk, zorg en inkomen
  • Inspraak in je arbeidsvoorwaarden
  • Je stemt mee over belangrijke onderwerpen

Benieuwd naar onze statuten en ons huishoudelijke reglement? Download ze hier: