Dit is een website van vakbond De Unie, voor het grondpersoneel van KLM.

Snelle koerswijziging KLM nodig om een nieuw ‘zaterdag-debacle’ te voorkomen!

In onze laatste info hebben we je laten weten dat – onder andere vanwege de ILO uitspraak – de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage moet stoppen. Op verschillende manieren hebben we dit, zowel KLM alsook de overheid, laten weten. Tot op heden nog zonder resultaat.

Inmiddels gebeurt er van alles. Met voor KLM als dieptepunt de spontane actie van platformmedewerkers afgelopen zaterdag. Niet vanwege de actie zelf, maar vanwege het feit dat de directie dit klaarblijkelijk niet heeft zien aankomen. Er is sprake van een onacceptabele hoge werkdruk en veel onvrede onder medewerkers. De directie lijkt dat maar ‘matig’ te begrijpen. Er lijkt wel sprake van een soort ‘bedrijfsblindheid’.

Daarom heeft De Unie, samen met de collega’s van de NVLT en VNV, een oproep gedaan aan de Raad van Commissarissen (RvC) van KLM tot een soort ‘reset’ in het overleg tussen KLM en vakbonden. De manier waarop de arbeidsvoorwaardelijke bijdragen van medewerkers tot stand zijn gekomen en de wijze waarop KLM daar nu op reageert hebben een flinke deuk veroorzaakt in het onderlinge vertrouwen. En dat is niet goed voor de toekomst. Een toekomst die meer dan uitdagend is en nog veel van alle KLM medewerkers zal vragen. Daarbij hoort een gezonde dialoog en – verhouding tussen KLM zelf en (de vertegenwoordigers van) de medewerkers.

Je kunt hier de brief “noodzakelijke koerswijziging en hier de “nieuwe pijlers” lezen.
Wordt vervolgd!

Wil jij je ook gehoord voelen? Voor maar €8,95 p.mnd staan wij met veel plezier en professionaliteit voor je klaar.

*In het word-lidformulier kun je nog steeds kiezen voor uitgestelde betaling. Zo ga jij pas betalen wanneer de contributie van je huidige vakbond afloopt. Geen dubbele kosten dus!

RECENT NIEUWS

Het onderwerp ‘IPB’ blijft de gemoederen bezighouden. In een eerdere ledeninfo “Informatie

>>

Eindejaarsbericht De Unie: Aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug – en vooruit te kijken.

>>

CHROOM6 Compensatieregeling

>>